I Sverige handlade vi oftast på Ica eller Coop förutom en gång i månaden då vi åkte till Willys och storhandlade. Sedan vi flyttade till Oslo har vi valt att åka och storhandla i Sverige (som många andra här), men fortfarande måste vi med jämna mellanrum handla tex mjölk och bröd på affärerna här i Oslo.

Till de billigare affärerna räknas Kiwi och Rema 1000. Båda har ett sämre utbud än många andra affärer, men lägre priser. Mellanläget, där ligger nog Rimi, som har ganska bra priser och medelutbud, medan Meny tillhör de dyra. Meny har dock ett bra utbud och mycket fin kvalitet på sina varor. Dyrast skulle jag nog säga är Smart Club, Coop och Ica. Som ett exempel kan jag nämna att den yoghurt som jag brukar köpa och äta till lunch kostar 11.90 på Rimi medan Matkroken tar 17.90 för samma yoghurt!

Sedan har vi småaffärerna som tex Bunnpris, Lime och Joker som har öppet alla dagar i veckan. Affärerna i detta land har mycket bra öppetider (tex IKEA har öppet till 23 på kvällarna och många köpcenter stänger sent), men till skillnad från Sverige så är så gott som allt stängt på söndagar. Bara de minsta affärerna får ha öppet på söndagar och nästan bara små mataffärer har öppet då, som tex Bunnpris och några Kiwi.

Utbudet av mat i detta land är under all kritik. Det mesta finns oftast bara i en smak och finns det flera smaker så är det långt ifrån så många att välja bland som vi är vana vid. Är knappast förvånad över att MÅNGA norrmän åker till Sverige och handlar!
 
För att sammanfatta, så är det Rimi vi föredrar att handla på. De har någorlunda utbud och humana priser.

Kommentera

Publiceras ej